YükleniYoooRR... 0
Deniz Web Medya Ajans
DİLLER
Aşağı

Kaydır

İzmir Yerel SEO

Yerel mağaza ve dükkânlara internetten erişim sağlayabilmekteyiz. Hatta başımız ne zaman sıkışsa internet vasıtası ile yerel bir satıcı veya hizmet verene ulaşarak sıkıntımızı çözmekteyiz. İşletmeniz için İzmir yerel SEO yaptırarak daha fazla müşteriye erişebileceğinizi biliyor muydunuz?

Aşağı

Kaydır

İzmir Yerel SEO

Yerel mağaza ve dükkânlara internetten erişim sağlayabilmekteyiz. Hatta başımız ne zaman sıkışsa internet vasıtası ile yerel bir satıcı veya hizmet verene ulaşarak sıkıntımızı çözmekteyiz. İşletmeniz için İzmir yerel SEO yaptırarak daha fazla müşteriye erişebileceğinizi biliyor muydunuz?

İzmir Yerel SEO

Yerel mağaza ve dükkânlara internetten erişim sağlayabilmekteyiz. Hatta başımız ne zaman sıkışsa internet vasıtası ile yerel bir satıcı veya hizmet verene ulaşarak sıkıntımızı çözmekteyiz. İşletmeniz için yerel SEO yaptırarak daha fazla müşteriye erişebileceğinizi biliyor muydunuz?

Lokal SEO olarak da geçen bu ifade de temel amaç yakınlardaki potansiyel müşterilere ulaşmayı kapsar. Mobil internet kullanıcıları baz alınarak yapılan çalışmalar ile işletmenizi rakiplerinizden bir adım öne çıkarmak mümkündür. Günümüzün komşuluk ilişkilerinde artık konuşma ve yardımlaşma faslı azalmış ve internet üzerinden aranılan her bilgi ve ihtiyaca cevap bulunabilmektedir.

Yazımızın bundan sonraki kısımlarında şu başlıklar üzerine yoğunlaşacağız.

Yerel SEO nedir?
Yerel SEO nasıl yapılır?

Anahtar kelime kullanımı
URL yapısı
İçerik
Mobil uyumluluk
Site hızı


Yerel SEO Nedir?
Lokal SEO, kullanıcının coğrafi terimleri kullanarak arama yaptığı sonuçlar için yapılan her türlü çalışmaları kapsar. Bu aramalarda üst sıralarda çıkmak için web sitenin yerel aramalar için optimize edilmesi şarttır. Türkiye geneli bir hizmet sağlamıyorsanız ve sadece belirli bir il, ilçe, mahalle gibi yerlere hizmet veriyorsanız bu optimizasyon işlerini muhakkak yaptırmalısınız.

Türkiye genelinde arama motorları arasında en çok kullanılan tahmin edeceğiniz üzere Google’dır. Bundan dolayı sitenizin Google ile iyi ilişkiler kurması, sizin müşteri ile ilişkinizi direkt olarak etkiler. SEO, Search Engine Optimizasyon yani arama motoru optimizasyonu demek olduğundan dolayı direkt olarak Google arama motoruna göre bir optimizasyon işlemi yapılır.

Bu konu genelinde örnek vermek gerekirse eğer Google arama motoruna “elektrikçi” diye aratmalısınız. Karşınıza çıkan listede pek çok sonuç yer alır. Ancak siz bunu “İzmir elektrikçi” diye aratırsanız karşınıza sadece bu bölgede çalışma yapan şirketler çıkar. İşte size kast ettiğimiz şey tam olarak bu. İzmir bölgesinde bulunan bir kişinin yapacağı arama “İzmir elektrikçi” diye olacaktır. Bundan dolayı bu kelime ilk sıraya gelmeniz ile müşteri kazanmanız aynı anlama gelecektir.

Yerel SEO Nasıl Yapılır?
Burada esas soru ilk sıraya gelmenin önemi nedir olacaktır. Bunu da istatistiksel veriler eşliğinde anlatmak gerekirse eğer şu şekilde anlatalım.

Google ilk sıradaki siteye tıklanma yüzdesi: %3,

Google ikinci sıradaki siteye tıklanma yüzdesi: %17

Google üçüncü sıradaki siteye tıklanma yüzdesi: %10


Bundan sonrakiler artık çokta ilgi alanımız içerisine girmiyor. Bu nedenle arama motorlarında ilk sırada yer almak ve üçüncü sırada yer almak arasında ciddi bir müşteri kaybı söz konusudur. Sizin yapmanız gereken Yerel SEO kullanarak ilk sıraya çıkmak olacaktır.

Yerel SEO Nasıl Yapılır?
Yerel aramalarda en üst sırada yer almak için SEO tecrübesi olan bir firma veya ajans ile anlaşma sağlamak en basit ve hızlı çözüm olacaktır. Yerel aramalarda rekabetinde az olmasından dolayı bilgili bir insan sizleri kısa sürede zirveye taşıyabilir. Ancak burada önemli olan o zirvede kalıcılığı sağlamaktır. Bundan dolayı SEO bir geçiş süreci değil, devamlılık arz eden bir iştir.

Yerel SEO Önerileri

Yerel SEO çalışmalarını şu başlıklar altında ele alabiliriz.

Anahtar Kelime Kullanımı: Anahtar kelime arama motorları tarafından dikkate alınan en önemli verileri bünyesinde barındırır. Bu süreç içerisinde sayfa başlığı, meta açıklaması, URL, alt başlıklar ve iç bağlantılarda bu kelime geçirilmektedir.
URL Yapısı: Anahtar kelimenin sadece URL’de bulunması yetmez. URL oluşum itibari ile kısa ve net olmalıdır. 

İçerik: Yerel işletmelerde bizim en sık karşılaştığımız nokta kopya içeriktir. Kopya bir içerik ile başarı yakalama şansınız yoktur. O nedenle bu içeriklerden uzak durmanız kesinlikle mecburidir. Google kısa zaman içerisinde kopya içeriği fark eder ve sitenizi kara listeye alır. Sonra ne yaparsanız yapın oradan çıkmak epey güçtür.

Mobil Uyumluluk: Kullanıcıların büyük kısmının mobilden geldiğini söylemiştik. O zaman Yerel SEO çalışmalarını mobil kullanımı ön plana alarak yapmalısınız. Mobilden gelen kullanıcı sizin en potansiyel müşteriniz olacaktır.

Site Hızı: Arama motorlarında yükselmek için site hızı oldukça önemli bir faktördür. Sitenizin hızı hem sizi arama motorunda yükseltecek hemde kullanıcının sitenizde daha fazla vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle olası satış şansınızı artırmak için hız konusuna özen göstermelisiniz.
Bu faktörler genelinde bir optimizasyon çalışması yaptığınız zaman sitenizin hızlı bir şekilde yükseldiğine şahitlik edeceksiniz. SEO çalışmalarını etkileyen domain yaşı, site itibarı gibi 200’den fazla konu olduğunu unutmamak gerekir. 

0.