YükleniYoooRR... 0
Deniz Web Medya Ajans
DİLLER
Aşağı

Kaydır

İzmir Sosyal Medya Yönetimi

İzmir sosyal medya yönetimi, İzmir\'de bulunan markaların aradığı hizmetlerden biridir. Dijital çağda internet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artarken, markaların sosyal medya hesapları da dijital pazarlamanın en önemli kriterlerden biri haline gelmiştir. Profesyonel sosyal medya yönetimi, doğru bir şekilde yapıldığı taktirde müşteri sayıları kısa zaman içerisinde artmaktadır.

Aşağı

Kaydır

İzmir Sosyal Medya Yönetimi

İzmir sosyal medya yönetimi, İzmir\'de bulunan markaların aradığı hizmetlerden biridir. Dijital çağda internet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artarken, markaların sosyal medya hesapları da dijital pazarlamanın en önemli kriterlerden biri haline gelmiştir. Profesyonel sosyal medya yönetimi, doğru bir şekilde yapıldığı taktirde müşteri sayıları kısa zaman içerisinde artmaktadır.

İzmir Sosyal Medya Yönetimi

İzmir sosyal medya yönetimi, İzmir'de bulunan markaların aradığı hizmetlerden biridir. Dijital çağda internet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün artarken, markaların sosyal medya hesapları da dijital pazarlamanın en önemli kriterlerden biri haline gelmiştir. Profesyonel sosyal medya yönetimi, doğru bir şekilde yapıldığı taktirde müşteri sayıları kısa zaman içerisinde artmaktadır.

İzmir sosyal medya yönetimi alanında hizmet veren birçok firma bulunmaktadır. Markaların bu alandaki ihtiyaçlarının artmasıyla birlikte arz/talep dengesi sonucunda hizmet veren firmaların sayısında da ciddi bir artış olmuştur. Bununla birlikte kurumsal markaların sosyal medya yönetim paketlerinin yanında bireysel sosyal medya yöneticiliği yapanlar da artmıştır. 

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama, en basit tanımıyla markanın dijital ortamdaki pazarlama sürecine verilen isimdir. İnternet siteleri, sosyal medya platformlar ve mobil uygulamalar dijital pazarlamanın araçları arasındadır. Sosyal medya yönetimi, dijital pazarlamanın alt kategorilerinden bir tanesidir.

Türkiye nüfusunun yarısından fazlasının aktif olarak interneti kullanması göz önüne alındığında, satış tekniklerinin dijital pazarlama sürecine adapte olması bir zorunluluk haline gelmiştir. Açık hava reklamları, televizyon, radyo, gazete ve dergi gibi geleneksel reklamcılığın her geçen gün değer kaybettiği ortamda, doğru strateji ile sistematik bir çalışma sağlanması mümkündür. Profesyonel sosyal medya yönetimi, Google ve Facebook gibi internet reklam araçları, mobil uyumlu internet siteleri gibi kriterler dijital pazarlamada önemsenmesi gereken konulardandır.

Sosyal Medya Yönetimi Süreci Nasıldır?

Sosyal medya yönetimi süreci, doğru planlanması gereken bir noktadır. İzmir sosyal medya yönetimi konusunda hizmet veren Deniz Web Ajans, her çalışma öncesinde öncelikle bir strateji belirlemektedir. Belirlenen strateji, standart değil markaya özeldir. Örneğin bir güzellik merkezi ile kafe/restoran sosyal medya hesabının yönetimi farklılık gösterir. Bu nedenle herkese standart bir plan uygulamak doğru değildir.

  1. Marka Analizi: Sosyal medya yönetimine başlamadan önce yapılması gereken ilk işlem, markanın analizidir. Markanın hedef kitlesi, rakipleri, zayıf noktaları, güçlü noktaları ve dijital görünürlüğü bu noktada raporlanmaktadır.
  2. Strateji Oluşturma: Marka analizinin ardından pazarlama hakkında bir strateji oluşturulması gerekir. Kullanılması gereken araçlar (Adwords, Facebook, Instagram, YouTube, Twitter vb.) belirlenir ve burada uygulanacak olan kampanyalar hakkında ön hazırlık yapılır. Müşterinin talebi doğrultusunda bilinirliği artırma, takipçi artırma, satışların artırılması vs. gibi konularda stratejiler belirlenir.
  3. Çekim Planlaması: Her sosyal medya yönetimi için özgün, profesyonel fotoğraf ve video çekimi yapılmaktadır. Müşteriye uygun bir zamanda aylık olarak tekrarlanan çekimler gerçekleştirilir. Bu çekimlerde bir önceki aşamada oluşturulan stratejilere sağdık kalınır.
  4. Sosyal Medya Yönetimi: Strateji ve çekimlerin ardından grafik tasarım, logo intro, kurgu-montaj ve işlemler tamamlanır. Sosyal medya hesapları düzenlenir, yoksa sıfırdan açılır. Ardından belirlenen düzenle sosyal medya paylaşımları yapılmaya başlanır. Sosyal medya gönderileri yayınlanırken içerik yazıları ve etiketleme gibi işlemler de uygulanır.
  5. Analiz ve Raporlama: Aylık çalışmanın tamamlanmasının ardından müşteri dönüşleri ve takipçi sayıları gibi konularda analiz yapılır. Yapılan bu analiz sonucunda sosyal medya yönetiminin ne derece başarılı olduğunu ve hangi noktaların düzenlenmesi gerektiği gösteren bir rapor oluşturulmasını sağlar.
0.