YükleniYoooRR... 0
Deniz Web Medya Ajans
DİLLER
Aşağı

Kaydır

Coronavirüsün E-Ticaret İşletmeleri Üzerindeki Etkisi Nedir?

Coronavirüs haberleri, küresel tedarik zincirinin bozulması ve e-ticaret operasyonları ile ilgili endişelere yol açtı.

Aşağı

Kaydır

Coronavirüsün E-Ticaret İşletmeleri Üzerindeki Etkisi Nedir?

Coronavirüs haberleri, küresel tedarik zincirinin bozulması ve e-ticaret operasyonları ile ilgili endişelere yol açtı.

Coronavirüsün E-Ticaret İşletmeleri Üzerindeki Etkisi Nedir?

Coronavirüs haberleri, küresel tedarik zincirinin bozulması ve e-ticaret operasyonları ile ilgili endişelere yol açtı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, COVID-19 olarak da bilinen Coronavirus ilk olarak 31 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Wuhan şehrinden bildirildi. Dünya genelinde 80.000'den fazla teyit edilmiş Coronavirus vakası ve 2.700 teyit edilmiş ölüm oranı vardır.

Salgın o zamandan beri dünyanın farklı bölgelerine yayıldı, tedarik zincirini etkiledi ve küresel pazarları, tüccarları ve perakendecileri bozdu. Birçok küçük ve büyük ölçekli işletme, salgının ekonomik yansımaları konusunda endişe duymaktadır.

Kapsamlı çözümler sunan tam hizmetli bir e-ticaret ajansı olarak, Coronavirus'u çevreleyen en son haberleri ve e-ticaret dünyasını nasıl etkilediğini ve işiniz için atabileceğiniz adımları takip etmenize yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Bununla birlikte, tüm işletmeler Coronavirüs'ün etkisini hissetmiyor. Çevrimiçi oyun endüstrisi ve canlı akış ve sosyal ağ hizmetleri gibi fayda sağlayabilecek bazı endüstriler vardır  .

“Bazı sektörler, insanlar film izleme gibi etkinliklerden video oyunları, canlı akış ve sosyal ağ gibi çevrimiçi eğlencelere geçtikçe koronavirüs salgından yararlanabilir”

Öte yandan, Coronavirüsü çevreleyen kaygı, halk tarafından güvenlik önlemleri ve önlemleri konusunda farkındalığın artmasına neden olmuştur. Bu, Amazon'da N95 solunum cihazı satın alan tüketicilerin sayısında artışa neden oldu . Çığır açan maskeler Amazon'un satış sıralarını bile yükseltti.

NAKLİYE VE NAKLİYE GECİKMELERİ


Birçok şirket ve perakendeci, üretim, mal taşıma ve diğer hizmetler için Çin'e güvenmektedir.

Uluslararası nakliye de Coronavirus nedeniyle etkilenmiştir, bu nedenle zamanında ürün teslimatını etkiler ve bazı çevrimiçi perakendeciler için ürün kıtlığına neden olur.

Çin, her yıl iki ülke arasında alınıp satılan tahmini 516 milyar dolarlık malla ABD'nin üçüncü büyük ticaret ortağını temsil ediyor .

Tedarik zinciri gönderilerinin büyük bir kısmı deniz taşımacılığından gelir ve dünyadaki malların çoğu deniz yoluyla gönderilir. Kısıtlamalar ve karantinalar uygulandığında, bu tüketicilere zamanında ürün teslimatını etkiledi.

Şu anda, birçok uzman, Çin'de iş yapan perakendecilerin , küresel sağlık acil durumu azalıncaya kadar tedarik zincirlerini bulmaları ve e-  ticarete daha fazla vurgu yapmaları gerekebileceğini önermektedir .

CORONAVİRUS'TAN ETKİLENEN SEKTÖRLER 


Birçok endüstri, Coronavirüs'ün ekonomik yankılarından etkilenmiştir. Salgın, ürün ve stok kıtlıklarına, ulaşım yolu duraklamalarına, Çin'deki fabrika üretim kapanışlarına ve e-ticaret işlemlerinde veya geçici ürün lansman duraklamalarında genel değişikliklere yol açtı.

Coronavirus yayılmaya devam ettikçe, Market Insider'a göre 13 perakende hissesi dik kayıplardan etkilenmeye devam ediyor . Bu perakendeciler arasında Nike Inc, Estee Lauder Companies, GAP Inc, Ralph Lauren Corp ve daha fazlası bulunmaktadır.

Dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi Amazon, ABD ve Çin arasındaki mal akışına güveniyor. Fox Business'a göre aynı zamanda Coronavirus'tan da etkileniyor .  Amazon  kısa süre önce Amazon'un 20. yıldönümünü kutlayan bir satış etkinliği olan merakla beklenen Prime Day için envanter akışının yeterli olduğunu ve endişelerini ifade eden markalara bir e-posta gönderdi.

Genel olarak, Coronavirus'un etkilerinden en çok etkilenen ABD endüstrileri şunları içerir:  Seyahat ve turizm, petrol, küresel teslimat, eğlence, teknoloji, otomobiller, gıda ve giyim ve lüks.

TEKNOLOJİ SEKTÖRÜNE CORONAVİRÜS ETKİSİ 


Coronavirus ayrıca Apple, Amazon ve Facebook gibi büyük şirketleri de içeren teknoloji sektörünü etkilemeye  başlıyor .

Apple geçtiğimiz günlerde Coronavirus'un ortasında yatırımcı güncellemelerine ilişkin bir basın açıklaması ve güncelleme yayınladı. Dünya çapındaki iPhone tedarikinin geçici kısıtlaması ve Çin'deki Apple ürünlerinin talebi etkilenerek ilk gelir rehberliklerini karşılamaya karar verdiler. Apple'ın basın açıklamasına göre, Apple'ın Çin'deki mağazalarının yanı sıra birçok ortak mağaza da kapatıldı ve açık olan mağazalar da azaltılmış saatlerde çalışıyor.

Moneywise'a göre Apple, şirket ofisleri de dahil olmak üzere Çin anakarasındaki 42 mağazasını geçici olarak kapattı. Sonuç olarak, Coronavirus Apple sevkıyatını önemli ölçüde daha az iPhone'u etkileyebilir.

Apple, müşterilerine tedarikçilerle ve halk sağlığı uzmanlarıyla yakın bir şekilde çalıştıklarına dair güvence verdi ve bu iPhone tedarik sıkıntılarının “dünya çapındaki gelirleri geçici olarak etkileyeceğini” açıkladı.

E-ticaret, perakende, İnternet ve teknoloji konusunda uzmanlaşmış Çinli çok uluslu bir teknoloji şirketi olan Alibaba'nın e-ticaret operasyonu, çalışanların siparişleri işlemesini ve teslim etmesini engelleyen koronavirüs salgını nedeniyle Coronavirüs'ün bozulmasından da etkileniyor .

CORONAVİRUS E-TİCARETİ NASIL ETKİLER? 


Bloomberg'e göre  , Coronavirus ayrıca Renegade Game Studios gibi Amerikan e-ticaret gameboard şirketlerini de etkiledi . Şirketin bazı masa oyunlarının çok beklenen sürümü, Çin'deki masa oyunları için üretim operasyonlarının azalması nedeniyle geri itildi.

Çin'deki çeşitli fabrikaların kapanması veya Çin'deki ABD perakende mağazalarından tuğla ve harç operasyonlarının ölçeklendirilmiş operasyonları nedeniyle, birçok e-ticaret ve lüks ve spor giyim şirketi bir darbe alıyor. Örneğin Nike, Çin'deki mağazalarının yarısını kapattı ve spor giyim şirketi Under Armour, gelirlerinin satışlarda büyük bir darbe alabileceğini belirtti. Diğer lüks markalar da salgından dolayı satışların azalmasıyla ilgili endişeleri artırdı .

CORONAVİRÜSÜN E-TİCARET İŞİNİZ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ NASIL ELE ALINIR? 


Salgın sırasında e-ticaret işinizi korumak ve aksamalarını önlemek için atabileceğiniz birçok adım vardır. Nakliye ve nakliye durumunu izlediğinizden ve tedarikçilerinizle açık iletişim kurduğunuzdan emin olun. Durumu ve olası gecikmeleri daha iyi anlamak için check-in yapın.

Hangi bölgelerin karantinaya alındığını, belirli fabrikaların kapatılıp kapatılmadığını ve bunun e-ticaret işlemlerinizi etkileyip etkilemeyeceğini anladığınızdan emin olun. Şu anda yürürlükte olan bazı düzenlemeleri anladığınızdan emin olun .

Beklenen gecikmeler nedeniyle envanterinizi bir önlem olarak artırmayı düşünün ve ayrıca gönderilere ve envanterdeki gecikmelerden etkilenebilecek müşterilere bir bildirim gönderin. Tedarikçiniz gibi tüm senaryoların muhtemelen daha uzun bir süre kapalı kaldığından emin olun. Seçenekleri genişletmek ve birden fazla tedarikçiye bakmak iyi bir fikirdir .

Bir izmir e-ticaret ajansı olarak düşüncelerimiz, Coronavirus'tan etkilenenlerle ilgilidir. Farkındalık getirmek ve e-ticaret müşterilerimizin değişiklikleri ve gelmesi gereken adımları daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için durumu izlemeye devam ediyoruz.

0.